Semi-detached VILLA in LEIDEN ('little A'dam')

Semi-detached VILLA in LEIDEN ('little A'dam')

Joined

Apr 2012

Response rate

Top Responder

Ratings are based on the speed and percentage of swap requests replied to


Want to contact this member?

Start your two-week free trial to chat to other members

Send a message

Do you like what you see? Then contact this member to see when their home is available

Enter your preferred trip dates


Next
Choose your preferred way to travel
Add personal message and send

Not available

1

Not available

1

Added to shortlist

This home is in your shortlist. To access your shortlist click the icon in the navigation

Add to shortlist

This home is not yet in your shortlist

3 Bedrooms
Sleeps 5
2 Bathrooms

About our home

GEZIEN DE SITUATIE RONDOM HET COVID-19 VIRUS:
We bekijken per keer/moment hoe de COVID-19 situatie is en welke maatregelen gelden.

Onze ruime half-vrijstaande woning in Leiden heeft op de begane grond een zeer grote T-vormige huiskamer met half-open keuken. Aan drie zijden kijk je in het groen. De afwisselende achtertuin (ca. 20x12 m.) heeft een prachtig aanzien met mooie bomen, bloeiende heesters en variëteit aan bloemen. Er zijn veel vogels te horen en te zien. In de tuinen zijn diverse plekken om te zitten, in zon of schaduw.
De woning bevat op de eerste verdieping o.a. een ruime slaapkamer met tweepersoonsbed met aangrenzend een groot balkon waar u ook heerlijk van de ochtendzon kunt genieten. Op dezelfde verdieping is een badkamer met bad, douche, toilet en een dubbele wastafel. Daar is ook een kamertje om internet te gebruiken.
Op de tweede verdieping is een tweede badkamer met douche, toilet en wastafel; en nog een beschikbare slaapkamer. Er zijn twee, drie of vier (eventueel vijf) slaapplaatsen.
Mogelijkheden om TV te kijken, muziek te luisteren en internet/WIFI te gebruiken. En u kunt gebruik maken van fietsen! Winkels (in Oegstgeest en in Leiden), het centrum van Leiden, markt, musea, restaurants, terrassen en bushaltes en treinstation zijn lopend of met de fiets binnen vijf á twintig minuten bereikbaar.

Wij wonen vlakbij het Centraal Station Leiden en Amsterdam is zeer gemakkelijk en frequent (4-6 x per uur) per trein te bereiken! Echter, per auto gaat dat ook prima; zie de aanbevelingen/reviews!

We kunnen ook non-simultaneous ruilen daar we eveneens met een camper reizen! (vermoedelijk kan dit in periode van ca. eind maart - eind september)

Een verzoek om te ruilen met (kleine) gezinnen zullen we zeker serieus overwegen, onze voorkeur gaat echter uit naar huizenruil met twee volwassenen.
.

Features

Arnold's reviews

As a host (9)

More about us

 1. Wij zijn een gepensioneerd echtpaar, werken nog een beetje als vrijwilliger en genieten van de vrije tijd die we nu hebben.
  Onze kinderen kunnen eventueel hulp bieden bij uw verblijf. Ook buren kunnen u de weg wijzen.
  We hebben een aantal mappen met uitgebreide informatie over het huis, over Leiden en andere steden/gebieden in het westen van Nederland.

  We zijn erg geïnteresseerd in andere culturen en in allerlei natuur (liefhebbers van vogels kijken!).

  Voor wat langere vakanties: binnen en buiten Europa.
  En we hebben ook interesse voor een huizenruil voor (lange) weekenden / korte periodes, zowel binnen Nederland (!) als in Europa.

  Het verkennen van andere landen, steden en natuurplekken via huizenruil bevalt ons erg goed.....via de ogen (en woorden) van lokale bewoners valt er veel te ontdekken.
  We hebben twaalf 'swap'-ervaringen, met wederzijdse tevredenheid.

  Uiteraard zullen wij zorgvuldig met uw woning omgaan, zoals wij ook van U verwachten.

 2. GEZIEN HET COVID-19 VIRUS HEEFT, VOORALSNOG, HUIZENRUIL IN NEDERLAND ONZE VOORKEUR!

 3. We laten ons heel graag verrassen !

Swap availability

White
Open to offers
Green
Available
Red
Not Available

Where is it?

Neighbourhood

Ons huis ligt in een zeer rustige wijk, vlakbij het centrum van de stad. Via een mooi park bent u in vijftien minuten lopen (of 5 minuten fietsen) bij het station; met twintig minuten lopen of tien minuten fietsen komt u al in het historische deel. Het centrum van Leiden is erg afwisselend. Leiden is bekend om haar hofjes (almhouses), haar oude universiteit, haar vele musea (loopafstand naar o.a. Museum Naturalis, Museum Volkenkunde, RMO, Molenmuseum De Valk) en haar roemrijke geschiedenis. De grachten, de monumentale panden, de steegjes, cultuur en wetenschap. Er zijn vele winkels, restaurants met terrassen (ook aan het water) en een befaamde markt op zaterdag (+ op woensdag). Een deel van de stad heeft nauwe straatjes, kleine winkeltjes, middeleeuwse hofjes, prachtige oude kerken. Kortom, historisch Leiden is een bezoek meer dan waard. Leiden wordt niet voor niets 'klein Amsterdam' genoemd gezien grote gelijkenissen.
Voor uitgebreidere informatie bekijk: http://portal.leiden.nl/en/homepage !

De stad Leiden is ook erg centraal gelegen om een bezoek te brengen aan Amsterdam, Den Haag, Delft, Gouda, Rotterdam, Haarlem en Utrecht; deze plaatsen zijn met de auto of trein bereikbaar in 15 à 50 minuten. Net als Leiden hebben zij een monumentale geschiedenis! De bouw is divers: wijken met een rijke historie. Daarnaast: o.a. Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben interessante moderne architectuur.
In al de genoemde stadjes en steden vindt u een scala aan oude en nieuwe musea, vele winkels, cafés, restaurants, markten.

Vanuit Leiden bent u ook snel in bossen, in typisch Hollandse polders en bij de duinen / het strand /de zee (ca. 6 km.), of bij meren / plassen waar u kunt zeilen en surfen, en in wonderschone andere natuur.
In april - mei kunt u vlakbij de beroemde Nederlandse bollenvelden (met o.a. tulpen) in prachtige bloei zien!! Zie foto’s.

We hebben een map met kaarten/andere informatie over Leiden en een map met kaarten/informatie over de regio! Uiteraard kunnen we u ook mondeling informatie verstrekken.

Buzzy restaurants
See our Map with information. Also: https://www.tripadvisor.nl/Restaurants-g188630-Leiden_South_Holland_Province.html
Cool bars
a lot in Leiden centre and region (information map)
Cozy cafés
a lot in Leiden centre and region (informationmap)
Retail therapy
Nearby: Oegstgeest and Leiden. Also: the Hague/Leidschendam
Bit of culture
https://www.visitleiden.nl/en/discover-leiden/leiden-highlights/monuments
Walks in the park
To find a list go to https://www.visitleiden.nl/en/plan-your-visit/information/tourist-information-centre . See also our Maps.
Spot of exercise
https://www.visitleiden.nl/en/discover-leiden/specials/top-10-best-spots . See also our Maps.
Day tripping
Den Haag, Delft, Haarlem, Amsterdam, Utrecht. + see:https://www.visitleiden.nl/en/discover-leiden/specials/top-10-best-spots

You may also like