Cosy cottage near lake in the Swedish countryside

Cosy cottage near lake in the Swedish countryside

Lena

 

Joined

Jun 2014


Want to contact this member?

Start your two-week free trial to chat to other members

Send a message

Do you like what you see? Then contact this member to see when their home is available

Enter your preferred trip dates


Next
Choose your preferred way to travel
Add personal message and send

Not available

1

Not available

1

Added to shortlist

This home is in your shortlist. To access your shortlist click the icon in the navigation

Add to shortlist

This home is not yet in your shortlist

2 Bedrooms
Sleeps 6
1 Bathrooms

About our home

Vår sommarstuga är en oas där vi tillbringar det mesta av vår lediga tid under sommarhalvåret. Vi har lagt fokus på att skapa en enkel men trivsam miljö. Tomten är en blandning av skogstomt och trädgård på 1800 kvm. Här finns till exempel blåbär, kryddodling och mycket björkträd. En studsmatta samt olika spel för trädgård eller fotbollsplan finns. På tomten finns förutom huvudbyggnaden två mindre hus på vardera 10 kvm, det ena ett sovrum med tre bäddar och tv. Det andra en stuga med dusch och möjlighet att tvätta för hand. I huvudbyggnaden finns ett allrum med soffa, fåtöljer, bokhylla och stora panoramafönster mot natur och altan. Ovanför soffdelen finns en sovplats som vanligen används till förvaring. I en del av allrummet finns en bekväm dubbelsäng. I det nyrenoverade köket finns förutom vanlig spis, stor kyl och frys även vedspis i gammal stil. Här finns också ett mysigt sovloft med plats för två personer. Ytterligare ett nybyggt rum som går i vinkel mot allrummet och en stor altan, fungerar som en matsal med plats för 10-12 personer. Vi älskar god mat så vi har gott om porslin och köksutrustning. Kolgrill finns. Det finns en del leksaker och spel för barn. Detta är vår sommar- och weekendbostad. I Örebro finns vårt permanenta boende, ett radhus nära centrum. Vid intresse kan eventuellt istället denna bostad bytas.

Features

More about us

  1. Jag, Lena, arbetar med kulturfrågor på regional nivå. Min man, Metin, är gymnasielärare i engelska. Vi har en son Aldi som är tolv år. Förutom att vi trivs i vår sommarstuga och älskar god mat är vi båda intresserade av att resa och lära känna nya miljöer och människor. Vi umgås en hel del med släkt och vänner, läser och tar del av kulturupplevelser. Vår son lägger ned mycket av sin lediga tid på truppgymnastik, Metin har ett stort intresse för fotboll och jag (Lena) är mycket trädgårdsintresserad. Vi har inte tidigare bytt bostad men ser fram emot att prova detta sätt att resa. Vi talar svenska, engelska, italienska och turkiska. Eftersom Metin är allergisk mot pälsdjur kan vi inte bo i hus med husdjur.

Swap availability

White
Open to offers
Green
Available
Red
Not Available

Where is it?

Neighbourhood

I området finns badplats med hopptorn (200 meter från tomten), fotbollsplan och boulebana (50 meter från tomten) samt framförallt möjlighet att njuta av svensk natur i Bergslagen. Vi har en kanot som ni gärna får låna som finns vid badplatsen. Det finns vandringsleder, naturreservat och möjlighet till fiske i området. Nora som ligger15 km bort är en pittoresk småstad känd för sin unika gammaldags byggnader. Här finns mataffärer, trevlig fik och små butiker. Örebro ligger fem mil bort och är en av Sveriges större städer med mer möjligheter till shopping och uteliv. Det finns golfbanor både i Nora, Örebro och Lindesberg.

You may also like