Unique house with a garden and a magnificent view in central Stockholm

Unique house with a garden and a magnificent view in central Stockholm

Caroline

 

Joined

Aug 2012


Want to contact this member?

Start your two-week free trial to chat to other members

Send a message

Do you like what you see? Then contact this member to see when their home is available

Enter your preferred trip dates


Next
Choose your preferred way to travel
Add personal message and send

Not available

1

Not available

1

Added to shortlist

This home is in your shortlist. To access your shortlist click the icon in the navigation

Add to shortlist

This home is not yet in your shortlist

2 Bedrooms
Sleeps 6
2 Bathrooms

About our home

Vi erbjuder ett helt unikt boende med trädgård och milsvid utsikt mitt i Stockholm city. Huset är från 1800-talet, men här finns alla bekvämligheter man kan önska sig. I ett av sovrummen finns en dubbelsäng och en spjälsäng. I det andra finns en enkelsäng. Där finns även plats för en extrasäng eller madrass. Ett av allrummen kan lätt göras om till sovrum, då man kan sova bekvämt i soffan samt vid behov sätta in extrasäng eller madrass. De fyra rummen fördelar sig på 1,5 plan. På ovanvåningen finns toalett och badkar. På nedre plan toalett och dusch.
I den 1500 kvm stora trädgården finns två soliga uteplatser, varav en har utsikt över hela Stockholm city, inklusive Gamla stans tinnar och torn. Här finns det lantliga lugnet, trots att stadens puls och sevärdheter är på några minuters avstånd.
I trädgården finns ett växthus, en sandlåda samt en härlig trädgunga.

Features

More about us

  1. Vi heter Johan och Caroline och har två små pojkar, 1,5 och 4 år gamla. Vi har inte bytt bostad förut men ser det som ett spännande sätt att se olika platser utan att behöva bo på stora turistanläggningar, ett sätt att komma närmre de människor som bor där.
    Vi arbetar som dokumentärfilmare (Johan) respektive barn-tv-producent (Caroline) och är intresserade av både strandliv och friluftsliv. Då barnen är små föredrar vi dock under de närmsta åren att resa och bo relativt bekvämt.

Swap availability

White
Open to offers
Green
Available
Red
Not Available

Where is it?

Neighbourhood

Huset ligger i ett område med liknande äldre kulturhus, en helt unik rest av det gamla Stockholm. Det tronar högst upp på Skinnarviksberget, ett populärt promenadstråk berömt för sin fantastiska utsikt över staden. Nedanför berget finns ett område med höghus och en stor lekpark med bl a gungor, klätterställning, basketplan och (under sommaren) plaskdamm.
Fem minuters promenad från huset finns tunnelbana och bussar. Här finns även en mängd populära restauranger, caféer och butiker.
Södermalm är en grön stadsdel med både parker och badplatser. Från vårt hus kan du promenera, cykla eller åka kollektivt till både utomhusbad med pool och fina stränder - mitt i stan. Vill du besöka Stockholm vintertid kan du lätt ta bussen härifrån till sjöar för skridskoåkning och fina skidspår. Dessutom är detta ett av Stockholms populäraste områden för shopping, kultur och nattliv. Härifrån tar du dig även på kort tid till stadens alla museer och sevärdheter.

You may also like